You are currently viewing Hvad er grøn energi

Hvad er grøn energi

Grøn energi eller grøn omstilling er store ord i den danske debat om hvor vi skal hen med miljøpolitikken. Hvis vi skal gøre en forskel i verden skal vi starte med os selv og inspirere verden som foregangsland. Med viden og udvikling bør vi gå allerforrest i kampen for et godt miljø.

Herhjemme er godt i gang med grøn omstilling. Ørsted som er storleverandøren til el er et af de selskaber der er gået allerforrest. Allieret med Vestas, der laver vindmøller af højeste kvalitet er der etableret vindmølleparker på land og til vands. Vindmølle energi er således et af de områder, hvor vi kan inspirere andre til at omstille deres produktion af energi fra olie og gas til grøn energi.

Er solceller grøn energi

Den grønneste energi i verden er rent faktisk solen. Hvis du ser det helt store perspektiv, så er alt her på jorden lavet af solen. Lige fra grundstofferne til den vind, der giver blæsten ved Vesterhavet. Så energien fra solceller er noget nær den reneste form. Indtil nu har det bare været svært at lagre energien ordenligt. Der går simpelthen stadig for meget til spilde. Men vi er godt på vej og en af de ting, der virkelig bliver stort i de kommende år er tag, hvor solcellerne er bygget ind i tagstenene. Elon Musk er gået forrest i solcelle teknologien, som i så mange andre ting. Men Danmark er godt med og der er mange lokale firmaer, der kan tilbyde en meget klimavenlig løsning.

Der er mange muligheder for grøn energi og grøn omstilling

Biogas anlæg – en prut bliver til energi

Det er selvfølgelig ikke sådan at biogas er drevet af prutter. Men det lugter alligevel. Biogas er nemlig en blanding af Metan som er CH4 og Kuldioxid som er CO2. Det bliver fremstillet af husdyrgødning og andet organisk materiel hvor det gennemgår en nedbrydningsproces uden ilt. Det er primært gylle fra fødevareindustrien.

Genbrug er på mange måder en virkelig god måde af lave grøn energi ud af. Genbrug af solens stråler, af vindens blæsen og dyrenes tis og afføring.