You are currently viewing Her skal du ikke spare på vandet

Her skal du ikke spare på vandet

De fleste af os er vokset op med formaningen om at spare på vandet. Det giver også mening i langt de fleste tilfælde som for eksempel at slukke for vandhanen, mens vi børster tænder og heller ikke i andre sammenhænge at lade vandet løbe. Der er dog situationer, hvor vi ikke bør spare på vandet, og dem ser vi nærmere på her. 

Men hvorfor er det, vi skal spare på vandet? Der er vand nok, men vandkvaliteten er i stigende grad truet af pesticider, som blev brugt i 1970’erne og som nu er nået ned til grundvandet, og dermed bliver mængden af rent vand mindre og mindre. I fremtiden kan vi derfor ikke i samme grad tage vores enestående rene vand for givet, og netop derfor er det vigtigt at spare på vandet. 

Frisk vand i vandskålen 

Et af de steder, hvor man ikke skal spare på vandet, er når det gælder ens hund. Hunden bør altid have en skål med frisk vand til rådighed, den kan tage en tår af, når den er tørstig. Særligt når man giver den et tyggeben, er det vigtigt at servere vand til. Find Yaki tyggeben hos Canem, og husk at holde hunden under opsyn, når den gnaver i sit tyggeben, da der er en lille risiko for, at den kan få det galt i halsen. 

Heller ikke, når det gælder køkkenhygiejne, eller personhygiejne for den sags skyld, bør man være nærig med vandet. Renlighed er vigtigt for at undgå farlige bakterier, og man bør derfor søge at opretholde en god hygiejne i køkkenet. Man kan dog stadig vaske spækbræt og kniv af uden at lade vandhanen løbe for fuld kraft, for det vigtigste er, at tingene bliver vasket rene, og det kan altså også ske med mindre tryk på. 

Hvis man vil koge det ned, kan man altså sige, at man skal spare på vandet med omtanke.