You are currently viewing Kraken Anmeldelse – en platform både til nye og erfarne tradere

Kraken Anmeldelse – en platform både til nye og erfarne tradere

Bag om Kraken 

Kraken er en af de ældste kryptobørser og blev skabt i San Francisco-området i 2011. Kraken er skabt og ejet af Jesse Powell fra Payward Inc., og har startet Kraken for at gøre det nemmere at flytte penge til og fra brugerens bankkonto samt at flytte kryptovaluta til og fra brugerens digital wallets. På Kraken kan du nemt købe, sælge og udveksle en lang række af kryptovalutaer f.eks. Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH). Kraken støtter 87 kryptovalutaer, og kunder fra 185 forskellige lande. 

Kraken – en rejse til popularitet 

Kraken har ikke altid været så populær, men har været på noget af en rejse. Da Kraken blev skabt i 2011 var kryptovaluta ikke særlig populært generelt. I 2014 begyndte begyndte verden at åbne øjnene for kryptovaluta. Kraken blev, sammen med Coinbase, et af de mest populære kryptobørser. Efter Kraken blev anerkendt, som én af de vigtigste steder at handle med kryptovaluta, indgik de et partnerskab med TradingView. Her blev der tilføjet mange flere kryptovalutaer, hvilket gjorde platformen endnu mere populær for brugere. Det var dog først efter 2016 og Mt. Gox’s kreditorer blev anbefalet at starte en profil på Kraken efter de havde mistet alle deres Bitcoins i 2014, at Kraken for alvor steg i popularitet. 

5 fordele ved Kraken som handelsplatform

Der er mange fordele ved at bruge Kraken til at forhandle med kryptovalutaer.

1. Da Kraken støtter 87 kryptovalutaer, så er der meget at vælge i mellem som bruger. Du kan finde alle de mest populære kryptovalutaer, som du kunne have lyst til at investere i. Derudover kan du også finde de nyere og mindre populære, som kan være risikable at investere i. Det er dog der, hvor du kan være heldig at vinde stort. 

2. Udover at støtte mange kryptovalutaer, så er Kraken også meget nemt at bruge. Det er et simpelt design og meget brugervenligt. Det er derfor meget populært at bruge – især for nybegyndere, der ikke har prøvet at handle med kryptovaluta før. Du behøver ikke at have erfaring, hvilket er meget tiltrækkende. 

3. Derudover har Kraken også en høj likviditetsgrad. Der er derfor ingen fare for, at Kraken er ved at gå bankerot ligesom Mt. Gox gjorde. Kraken er økonomisk stabil, og det er naturligvis en stor tryghed for kunderne. 

4. Kraken tilbyder også mange forskellige slags profiler. Det vil sige, at der er handelsmuligheder for alle slags kunder. Du kan både bruge Kraken som individ, der blot har en interesse for at handle med kryptovaluta selv. Du kan dog også bruge Kraken som en større virksomhed, der ønsker at handle med kryptovaluta i en større grad. 

5. Den sidste vigtige fordel at nævne, er at Kraken gør brug af nogle avancerede handelsværktøjer. Det gør Kraken til en meget sikrere handelsplatform for brugerne. 

3 ulemper ved Kraken som handelsplatform

Der er også flere ulemper ved Kraken som handelsplatform. 

1. Selvom Kraken støtter rigtig mange forskellige kryptovalutaer, så er der stadig konkurrenter derude som støtter endnu flere. Det vil sige, at du kan risikere ikke at kunne finde lige præcis den valuta, som du gerne vil købe inde på Kraken, hvilket naturligvis er en ulempe. 

2. Der har også været enkelte tilfælde, hvor brugere har lidt tab grundet hacking, hvor Kraken ikke har ydet den bedste støtte til brugerne. Det kan være en stor ulempe, men det er ikke noget, der forekommer særlig ofte. Risikoen er der dog.

3. En anden ulempe er, at det er dyrere for dig. hvis du ikke bruger Kraken Pro. Der bliver nemlig krævet større transaktionsgebyrer, hvis du ikke er Kraken Pro medlem. Alle med en aktiv Kraken konto kan dog bruge Kraken Pro, så det er ikke den største ulempe. 

Handelsoplevelsen på Kraken 

Det er en blandet oplevelse at handle på Kraken. Det er meget nemt at lave en konto og komme i gang med at handle. Du kan købe kryptovalutaer nemt og direkte med penge fra din bankkonto, så du behøver ikke først at overføre til din Kraken-konto. 

Hvis du derimod gerne vil bruge Kraken Pro, så kan det virke intimiderende, hvis du ikke er erfaren med kryptovalutahandel. Kraken Pro giver dig som bruger meget mere information, og på den måde kan du blive klædt meget bedre på til at handle med kryptovaluta. Hvis du vil have mere information om kryptovaluta, findes der nogle rigtige gode sider på nettet.

Priser for at handle på Kraken og Kraken Pro

Priser på Kraken: Ved direkte køb, så ligger gebyret for transaktionen på 1,5% for de fleste kryptovalutaer på platformen. Hvis du derimod handler med stablecoins, så er det 0,9%. Der kan komme ekstra gebyrer oven i alt efter, hvordan du vælger at betale for kryptovalutaen. Det vil sige, at hvis du f.eks. betale direkte fra din bankkonto, så er det 0,5%. Hvis du derimod betaler fra et kreditkort, debitkort eller lignende så ligger det på 3,75%. 

Priser på Kraken Pro: Som tidligere nævnt tilbyder Kraken Pro en meget lavere gebyr, når du handler der, end hvis du bruger den almindelige Kraken platform. Her er gebyret bestemt efter din handelsvolume inden for de sidste 30 dage. Der er dog primært et 0,26% aftagergebyr og 0,16% producentgebyr. 

Vurdering af Kraken & Sammenligning med Coinbase 

Selvom der er visse ulemper ved at bruge Kraken, som for eksempel manglen på alle kryptovalutaer samt den usikkerhed, der er kommet blandt nogle brugere efter tab, så er Kraken stadig en af de bedste kryptobørser på nuværende tidspunkt.

Kraken støtter 10 flere kryptovalutaer end konkurrenten Coinbase, hvilket giver Kraken-brugeren mange flere muligheder at vælge i mellem. Derudover tilbyder Kraken også brugerne mulighed for at investere i kryptovaluta Futures. Det gør Coinbase ikke. Kraken har endda også lavere transaktionsgebyrer, hvilket i den grad gør Kraken mere attraktiv som handelsplatform. 

Alt i alt vurderes der, at Kraken er en anbefalesesværdig platform til at handle med kryptovaluta – både til nybegyndere og til de erfarne.