You are currently viewing Få overskuddet til at lægge dårlige vandforbrugsvaner om

Få overskuddet til at lægge dårlige vandforbrugsvaner om

Vi er mange, der har dårlige vaner, der i en eller anden grad påvirker vores hverdag. Det gælder blandt andet også vores vandforbrug. Men selvom vi godt ved, at vi burde ændre på vanerne, kan det være langt nemmere sagt end gjort. I en travl hverdag, hvor man har mange andre ting at tænke på, er det svært at finde overskuddet til at ændre på de vante rutiner. Derfor giver det mening at fokusere på overskuddet som det første. 

Lige meget, om du har det med at tage lidt for lange bade, sætte opvaskeren i gang lidt for ofte, eller måske lade vandet løbe, mens du børster tænder, så kan det godt være svært at ændre på ting, der er blevet til rutine. Det kræver energi, og som med andre ting, der kræver energi, har man brug for et overskud for at finde denne energi. Og et overskud kræver, at man finder steder at spare tid, penge eller kan lade mentalt op.  

Udnyt nettet til at opbygge en hverdag, der passer til dig 

Nettet har åbnet op for mange muligheder, og det er langt fra os alle, der er gode til at udnytte disse muligheder fuldt ud. En af de mange fordele ved nettet er, at du kan få adgang til en masse ting, præcis hvor og hvornår det passer dig. I stedet for at sætte dig foran fjernsynet kl. 21 for at se tv-avisen, kan du for eksempel bare gå ind på senest.dk for at læse nyheder, når det passer dig. 

Hvis din hverdag er meget tilpasset åbningstider og andre tidsplaner, der ikke nødvendigvis passer med din hverdags opbygning, så prøv at overveje, om du ikke kan ændre på dette ved at bruge nettet oftere. Hvis du har svært ved at nå at købe ting i visse butikker, så kig om du ikke kan købe varerne online. Hvis du ikke kan nå at komme forbi banken, så se om du ikke kan få ordnet tingene gennem din netbank. 

Find måder at lade op på 

Det nytter ikke noget at skabe mere tid i hverdagen, hvis man ikke sørger for at bruge den på en god måde. At have ekstra tid betyder ikke nødvendigvis, at man får ekstra energi. Sørg for at finde en god måde, hvorpå du kan lade op og få overskud og energi på.  

Tag et kig på friluftsmagasinet for at få inspiration. At være ude i naturen kan ofte være effektivt til at få mere energi. 

Stop pengebekymringerne 

Noget, der nemt kan spise al energien, er økonomiske problemer. Her gælder det om at tænke logisk og konstruktivt. Hvad kan du helt konkret gøre for at spare penge i din hverdag? 

I mange tilfælde kan et lån faktisk være til større hjælp, end man skulle tro. Det giver muligheden for at få råd til løsninger, der i virkeligheden kan ende med at spare en penge i det lange løb. Tag et kig hos L’easy for at blive klogere på, hvad og hvordan du kan låne de penge, der kan hjælpe dig.