You are currently viewing Har du styr på dit vandforbrug? – 3 Tips til at spare på vandet

Har du styr på dit vandforbrug? – 3 Tips til at spare på vandet

Vand er dyrt, og hvis du er typen som foretrækker lange bade og dagligt vasker tøj, kan det hurtigt løbe op og blive en dyr fornøjelse. Ofte er det ikke man tænker over sit vandforbrug i dagligdagen, men selv de mindste ændringer kan gøre en stor forskel. Hvis du ønsker at gøre en besparelse, så læs med her hvor vi giver en række tips til hvordan du kan spare på vandet.  

Det behøver ikke være en uoverskuelig opgave at skulle til at spare på vandet. Hvis du blot begynder at implementere en eller flere af nedenstående tips, vil både miljøet og dine pengepung takke dig. Samtidig undgår du situationen hvor du skal ud og lån penge fordi vandregningen overrasker og giver underskud i budgettet.  

Sluk for vandet 

Det kan måske lyde ligetil bare at slukke vandet, men ofte lader vi det rindende vand løbe mens vi børster tænder eller vasker hår. Gyldne kroner som blot løber lige ned i afløbet. Sørg derfor altid at slukke for vandhanen eller bruseren når du ikke længere har brug at vandet løber. 

Brug færre minutter i badet 

En af de største syndere ligger i vores store vandforbrug når vi bader. Det skyldes, at flere bruger omtrent 7-10 minutter på at bade og nogle gange længere tid. Hvis man er en større familie kan dette hurtigt løbe op i mange kroner. En god ide kan derfor være at sætte tid på, så hvert familiemedlem eksempelvis maks bruger 5 minutter. 

Har I badekar derhjemme, kan det også være i bør overveje at reducere brugen af det. Et badekar kan hurtigt bruge op mod 180 liter vand, hvilket er mere end dobbelt så meget som man vil bruge på et almindeligt brusebad. Anvend derfor badekarret i sjældnere tilfælde og se det som en ekstra forkælelse når det så tages i brug. 

Skab fuld udnytte af vaske- og opvaskemaskinen 

Inden du trykker start og enten sætter din vaske eller opvaskemaskine i gang, så tjek lige en ekstra gang at der ikke er plads til en ekstra tallerken eller en trøje mere. Halve vaske er ikke kun dårligt for miljøet men også et af de områder som gør allermest ondt på pengepungen. Hvis du sørger for at fylde maskinen helt op inden du sætter den i gang, kan du spare mange tusinde kroner hvert år.